Nu gör ditt sparande skillnad – Dreams + 1% for the Planet

Som medlem i 1% for the Planet-nätverket räknar Dreams med att donera över 1 miljon kronor årligen. Läs om hur vi tillsammans tar konkreta steg för en friskare planet, vad 1% for the Planet är och hur du kommer vara med och välja vilka organisationer som ska gynnas.

Idag påstår många företag att de vill göra gott och bidra till en bättre värld. Men det är långt ifrån alla som faktiskt levererar på sina stora löften – vare sig för att minska sin egen klimatpåverkan eller för att på annat sätt konkret bidra till en mer hållbar framtid. Av all världens filantropi är det faktiskt bara 3% av pengarna som går till att stötta klimatet och av dem kommer bara 5% från företag. Världen behöver mycket mer hjälp än så och Dreams vill göra vår del.

Vad är 1% for the planet?

1% for the Planet är en icke vinstdrivande organisation som grundades i USA 2002 av bland annat Yvon Chouinard, som också står bakom det miljömedvetna klädmärket Patagonia

Målet för 1% for the Planet är att stoppa greenwashing och istället få företag att ta konkreta steg för att stötta planeten. Bland annat ska alla anslutna bolag varje år donera minst 1% av sina intäkter till certifierade ideella organisationer världen runt. 

Sedan starten har över 5000 medlemmar donerat mer än 350 miljoner dollar, pengar som använts bland annat för att minska plastförorening, skydda vilda djur och bekämpa skövlingen av regnskogen.

Dreams är otroligt stolta över att vi med start 1 augusti 2022 är medlem i nätverket 1% for the Planet, en partner vi valt bland annat baserat på deras höga krav och stora transparens.

Ännu en anledning att vara stolt över ditt sparande

Dreams mål har alltid varit att du ska kunna känna dig nöjd och stolt över ditt sparande. Oavsett om det är med Tjuven, Dreamsfonden eller Dreamskortet så handlar allt vi gör om att hjälpa dig spara mer pengar och må bättre över din ekonomi. 

Det kommer även i fortsättningen vara vårt allra viktigaste uppdrag, men nu kommer du samtidigt som du sparar för att uppfylla dina egna drömmar även kunna bidra till ett större mål.

Från och med augusti 2022 kommer Dreams nämligen varje år att donera minst 1% av våra totala intäkter i Norge och Sverige till certifierade ideella organisationer via 1% for the Planet. Detta innebär inga nya kostnader för dig, däremot kommer du bara genom att använda Dreams vara med och spela en viktig roll i arbetet för en friskare planet. Tänk så mycket gott ditt sparande kommer göra – för dig, och för klimatet.

Var med och välj vilka organisationer du vill stötta

Vi räknar med att donera över 1 miljon kronor årligen framöver, vilket innebär att vi tillsammans kommer kunna göra stor skillnad för några av de organisationer vars arbete vi brinner lite extra för. Självklart kommer du vara med i beslutet om vart pengarna ska gå.

Tillsammans med 1% for the Planet håller vi nu på att ta fram en lista över de organisationer som ligger oss extra varmt om hjärtat och vi ser fram emot att presentera dessa alternativ inom de kommande veckorna.

All information om de olika organisationerna och deras initiativ kommer i appen och här på bloggen. Själva röstningen sker sedan i slutet av året och de totala donationerna redovisas noggrant i enlighet med 1% for the Planets strikta riktlinjer.

Klimatarbetet handlar inte bara om pengar

För att verkligen göra skillnad för klimatet måste vi dock göra mer än att bara donera. Dreams har påbörjat en resa där arbetet med 1% for the Planet bara är en del i vårt engagemang. Här kan du läsa mer om hur vi arbetar för att sänka våra egna utsläpp och på så sätt bidra till global klimatneutralitet och här kan du läsa om vårt löfte för miljön.

Välj ditt dreamteam

Ju fler vi är, desto större skillnad gör vi

Ju fler som sparar till sina drömmar med Dreams, desto mer kommer vi donera. Bjud in dina vänner och dela med dig av ditt goda samvete.

Ladda ner appen