Nu gör ditt sparande skillnad – Dreams + 1% for the Planet

Dreams har genom sin första genomförda donation om 398 401 kr blivit certifierade medlemmar i 1% for the Planet-nätverket. Kommande år räknar Dreams med att donera över 1 miljon kronor per år. Läs om hur vi tillsammans tar konkreta steg för en friskare planet, vad 1% for the Planet är och hur våra användare har varit med och valt hur vilka organisationer som fick motta pengar för 2022.

Idag påstår många företag att de vill göra gott och bidra till en bättre värld. Men det är långt ifrån alla som faktiskt levererar på sina stora löften – vare sig för att minska sin egen klimatpåverkan eller för att på annat sätt konkret bidra till en mer hållbar framtid. Av all världens filantropi är det faktiskt bara 3% av pengarna som går till att stötta klimatet och av dem kommer bara 5% från företag. Världen behöver mycket mer hjälp än så och Dreams vill göra vår del.

Vad är 1% for the planet?

1% for the Planet är en icke vinstdrivande organisation som grundades i USA 2002 av bland annat Yvon Chouinard, som också står bakom det miljömedvetna klädmärket Patagonia

Målet för 1% for the Planet är att stoppa greenwashing och istället få företag att ta konkreta steg för att stötta planeten. Bland annat ska alla anslutna bolag varje år donera minst 1% av sina intäkter till certifierade ideella organisationer världen runt. 

Sedan starten har över 5000 medlemmar donerat mer än 350 miljoner dollar, pengar som använts bland annat för att minska plastförorening, skydda vilda djur och bekämpa skövlingen av regnskogen.

Dreams är otroligt stolta över att vi sedan 1 augusti 2022 är medlemmar i nätverket. Genom vårt första genomförda donation om 398 401 kr för perioden 1 augusti-31 december 2022 har vi även blivit certifierade givare. 1% for the Planet är en partner som vi valt bland annat baserat på deras höga krav och stora transparens.

Ännu en anledning att vara stolt över ditt sparande

Dreams mål har alltid varit att du ska kunna känna dig nöjd och stolt över ditt sparande. Oavsett om det är med Tjuven, Dreamsfonden eller Dreamskortet så handlar allt vi gör om att hjälpa dig spara mer pengar och må bättre över din ekonomi.

Det kommer även i fortsättningen vara vårt allra viktigaste uppdrag, men nu kommer du samtidigt som du sparar för att uppfylla dina egna drömmar även kunna bidra till ett större mål.

Framöver kommer Dreams nämligen varje år att donera minst 1% av våra totala intäkter i Norge och Sverige till certifierade ideella organisationer via 1% for the Planet.

Detta innebär inga nya kostnader för dig, däremot kommer du bara genom att använda Dreams vara med och spela en viktig roll i arbetet för en friskare planet. Tänk så mycket gott ditt sparande kommer göra – för dig, och för klimatet!

Användarna bestämmer vart pengarna går

Vi räknar med att donera över 1 miljon kronor per år framöver, vilket innebär att vi tillsammans med er användare kommer kunna göra stor skillnad för många klimatorganisationer. Självklart kommer vi även i framtiden involvera alla användare i beslutet om vart pengarna ska gå. Hur vi gör det kan du läsa mer om här.

Resultatet av 2022 års donation blev 398 401 kronor och pengarna fördelades procentuellt till föreningarna WWF, Naturskyddsföreningen och Protect Our Winters enligt hur användarna röstat i appen under december 2022.

Under 2023 kommer röstning och donation ske två gånger, en gång i juni och en gång i december. De två nya organisationer man kommer kunna rösta på i juni är Solar Sister och WeForest.

Klimatarbetet handlar inte bara om pengar

Dreams är stolta medlemmar av 1% for the Planet för att det speglar våra värderingar och vårt löfte att bidra till en bättre, mer hållbar framtid. Men för att verkligen göra skillnad för klimatet måste vi dock göra mer än att bara donera.

Dreams har påbörjat en hållbarhetsresa där det bara är en del i vårt engagemang. Här kan du läsa mer om hur vi arbetar för att sänka våra egna utsläpp och på så sätt bidra till global klimatneutralitet och här kan du läsa om vårt löfte för miljön.

Välj ditt dreamteam

Ju fler vi är, desto större skillnad gör vi

Ju fler som sparar till sina drömmar med Dreams, desto mer kommer vi donera. Bjud in dina vänner och dela med dig av ditt goda samvete.

Ladda ner appen