Var med och bestäm vart Dreams ska donera 1% av omsättningen

Nu kan vi presentera de utvalda organisationerna som Dreams kommer donera pengar till första året som medlemmar av 1% for the Planet. Du som är Dreamsanvändare kommer vara delaktig i hur pengarna fördelas vid årets slut genom en röstning.

Som vi berättat innan kommer Dreams, från och med augusti 2022, varje år att donera minst 1% av våra totala intäkter till certifierade ideella organisationer via 1% for the Planet. Detta innebär inga nya kostnader för dig, däremot kommer du bara genom att använda Dreams vara med och spela en viktig roll i arbetet för en friskare planet. 

Vi har valt ut tre organisationer vars arbete vårt hjärta klappar lite extra för just nu och du kommer få vara med och rösta på den eller de du helst vill att pengarna ska gå till. Naturskyddsföreningen,  Protect our winters eller WWF Sverige.

Vad de utvalda organisationerna gör

Naturskyddsföreningen:

Naturskyddsföreningen behöver ingen närmre presentation. Som Sveriges största miljöorganisation har de sedan 1909 varit med och påverkat viktiga politiska beslut, bland annat inom klimatområdet samtidigt som deras arbete bidragit till många konkreta åtgärder här i Sverige – de har till exempel räddat pilgrimsfalken som på sjuttiotalet hotades av utrotning i södra Sverige och skapat naturreservat landet runt. Deras vision är en hållbar framtid på en frisk och levande planet. Genom att stötta och samarbeta med den globala miljörörelsen bidrar Naturskyddsföreningen till ett starkare deltagande och genomslag för frågor om hållbar utveckling i lokala och globala utvecklingsprocesser. Klimat, skog, jordbruk, miljögifter, vatten, hav och hållbar konsumtion är deras viktigaste arbetsområden. 

Protect our winters:

Älskar du vinter och snö? Skidåkning och friluftsliv i fjällen? Rösta då på Protect our winters som hjälper passionerade friluftsmänniskor att skydda platserna de älskar från klimatförändringarna som hotar dem. POW är ett community av atleter, forskare, kreatörer och företagsledare som jobbar opartiskt för att skydda vår värld både idag och för framtida generationer.

WWF:

WWF arbetar för en framtid där människan lever i harmoni med naturen. De kämpar för att skydda de mest hotade och unika arterna och livsmiljöerna på planeten och för att mänskligheten ska fördela jordens resurser rättvist och använda dem på ett hållbart sätt. För att nå sina mål jobbar de både på politisk nivå, ute i fält och i tätt samarbete med fristående organisationer såväl som lokalbefolkningar och andra aktörer runt om i världen. WWF finns i över 100 länder, har fler än sex miljoner supportrar och driver tusentals projekt inom allt från naturvård till klimatsmarta energilösningar.

Så röstar du 

Pengarna kommer fördelas procentuellt efter hur många röster varje organisation får – på så sätt kommer din röst garanterat räknas och bidra till den organisation du värnar extra om, helt oavsett hur många röster den får. 

Själva röstningen kommer ske genom appen i slutet av 2022 och de totala donationerna kommer redovisas noggrant i enlighet med 1% for the Planets strikta riktlinjer.