UKRSIBBANK ingår ett strategiskt partnerskap med svenska Dreams

UKRSIBBANK, en del av BNP Paribas Group, ingår ett strategiskt partnerskap med svenska fintechbolaget Dreams, för att förbättra den digitala användarupplevelsen för sina två miljoner kunder i Ukraina

Tekniken bakom den populära konsumentappen Dreams – som har hjälpt 460 000 användare att spara över 440 miljoner euro – kommer att göras tillgänglig för UKRSIBBANKs användare i Ukraina. Genom integrationen av Dreams-plattformen i UKRSIBBANKs egna digitala verktyg kan bankens kunder sätta upp mål för sitt sparande och sedan följa och förbättra sin ekonomiska situation.

24 november 2020 – Stockholm, Sverige: Dreams (www.getdreams.com), det Stockholmsbaserade fintechbolaget som hjälper millennials att spara och stärka sitt ekonomiska välbefinnande, tillkännager i dag ett strategiskt partnerskap med den ukrainska affärsbanken UKRSIBBANK, ett dotterbolag till den franska internationella banken BNP Paribas Group.

Dreams, som tidigare i år annonserade sitt första B2B-partnerskap med Silverlake Symmetri, en världsledande mjukvaruleverantör till banksektorn, har nu etablerat och utvidgat  den avdelning i Stockholm som är dedikerad till utvecklingen och marknadsföringen av Dreams B2B-plattform. Detta innebär en breddning av företagets affärsmodell, med fokus på B2B och som leverantör av lösningar för finansiella institutioner.

Genom integreringen av Dreams-plattformen i UKRSIBBANKs mobila bank kan kunderna ställa in och snabbare uppnå mål med sitt sparande genom Dreams egenutvecklade savehacks, smarta, automatiserade sparfunktioner som är baserade på beteendevetenskap.

Dreams-plattformen kommer att ingå som en del av UKRSIBBANKs internetbankerbjudande för bankens två miljoner kunder. Integrationen kommer ge miljontals potentiella konsumenter i Ukraina tillgång till produkter som hjälper dem att hålla koll på sin ekonomi och öka sitt ekonomiska välmående.

Att digitala självhjälpsverktyg inom finans ska slå igenom på allvar har förutspåtts av bolag som Dreams. Den ekonomiska osäkerhet som COVID-19-pandemin orsakar prövar just nu många människors ekonomi hårt. Efterfrågan på bra verktyg för privatekonomi är större än någonsin. Partnerskapet med Dreams välkomnas av UKRSIBBANK som strävar efter att ge sina kunder med bästa möjliga banklösningar samtidigt som de hjälper dem att uppnå en  långsiktigt hållbar livsstil.

Dreams är marknadsledande inom beteendestyrd privatekonomi och lanserade sin konsumentapp i Sverige 2016 och i Norge 2018, och har uppnått en marknadsandel på 16 % bland alla 20-39-åringar.

”Det är en ära att samarbeta med UKRSIBBANK och BNP Paribas Group, och vi är oerhört glada att kunna erbjuda Dreams till UKRSIBBANKs kunder och den bredare ukrainska marknaden”, säger Henrik Rosvall, vd och grundare av Dreams.

”Dreams och UKRSIBBANK kan tillsammans agera föregångare i BNP Paribas Groups strategi att fokusera på att vägleda kunderna mot ansvarsfull konsumtion och hållbar privatekonomi. Jag är övertygad om att vårt uppdrag att hjälpa millennials spara mer och må bättre finansiellt gör oss till en perfekt partner.

”Vår plattform för ekonomiskt välbefinnande – som bygger på beteendevetenskap och principer för god privatekonomi – kommer att vara det perfekta verktyget för UKRSIBBANK att kunna hjälpa sina kunder att bli mer hållbara i sitt sätt att hantera sin ekonomi. Detta partnerskap kommer också att hjälpa UKRSIBBANK att utveckla lojaliteten hos sina kunder och framtidssäkra deras digitala bankerbjudande mot ett växande antal utmanande banker och fintechbolag.”

Konstantin Lezhnin, Head of Retail på UKRSIBBANK BNP Paribas Group, kommenterar: 

”Jag tror på att banker har en roll i att förbättra sina kunders liv. Att planera och spara för viktiga livshändelser förbättrar vår livskvalitet genom att minska stressnivåerna, och vi vill få våra kunder att känna sig mer trygga och i kontroll över sina liv”.

”UKRSIBBANK har alltid använt innovativa sätt att hjälpa våra kunder med finansiell planering, så vi är mycket glada över att nu samarbeta med Dreams, den bästa europeiska aktören inom beteendestyrd privatekonomi. De har en extremt solid bakgrund i Sverige och Norge, med en produkt baserad på vetenskaplig forskning, så vi är övertygade om att detta partnerskap kommer att fungera utmärkt för våra kunder i Ukraina. Detta visar också på vår strategi att samarbeta med nystartade och innovativa företag som försöker utveckla sin verksamhet”.

Om UKRSIBBANK

UKRSIBBANK BNP Paribas Group har funnits på den ukrainska marknaden sedan 1990 med syftet att göra sina kunders ekonomiska liv enkelt, säkert och belönande.

Banken har mer än 2 miljoner privatkunder och 168 000 företagskunder i Ukraina, däribland 30% av IT-marknaden som är motorn i den lokala ekonomin. UKRSIBBANK verkar för en gynnsam miljö för utveckling av tekniska lösningar: “Battles of Startups”, “Pop-corp accelerator” och har nära samarbete med ukrainska IT-associationen.

Sextio procent av bankens aktier innehas av BNP Paribas, en av de största finansiella grupperna i världen. Fyrtio procent innehas av EBRD.

 

Dreams Sustainable AB, Kungstensgatan 21 A, 113 57 Stockholm, Sweden, e-post hello@getdreams.com , Sw. registration number: 559347-5535, CEO Konstantin Lezhnin