”Fintech100” : Dreams en av världens bästa fintechinnovatörer

Dreams är tillsammans med Klarna och Anyfin de enda svenska bolagen när “Fintech100” för femte året i rad listar världens främsta fintechinnovatörer.

Det är en av världens största revisionsbyråer KPMG som tillsammans med australiensiska riskkapitalbolaget H2 Ventures årligen sammanställer listan över världens bästa fintechbolag. Dreams återfinns bland ‘Emerging 50’, en sammanställning över yngre företag som tagit en globalt ledande position som innovatörer inom finansteknologi.

‘Dreams är det nya sättet att spara och investera. Vi har redan skapat en metod som hjälper våra användare spara mer pengar än de gör någon annanstans, men det är bara början. Vi har flera nya satsningar på gång, bland annat en intressant utveckling av vårt investeringserbjudande som kommer göra det ännu lättare för våra användare att uppfylla sina drömmar’, säger Henrik Rosvall, VD på Dreams.

Johan Hemminger, COO och medgrundare av Dreams: ’’Vår metod har förändrat hur en hel generation ser på banktjänster. Vi ska fortsätta överträffa deras förväntningar och höja människors krav på vad en finanstjänst bör vara. Tiden när bankerna kunde tjäna pengar på att ignorera sina kunders behov är förbi.’

Bolaget har sedan man lanserade etablerat sig som den ledande spartjänsten i Sverige och Norge. Användarbasen växer med tio procent i månaden och det totala sparade beloppet uppgår idag till cirka en miljard kronor. Tidigare i år tog företaget in 67 miljoner i investering i en A-runda där bland annat samarbetspartnerna Ålandsbanken och Storebrand gick in som investerare.

‘Det finns en anledning till att du nu kan skapa sparmål hos många banker, men det är knappast för att de drivits av innovationsanda’ säger Henrik Rosvall.

Läs rapporten här

Dreams är ett svenskt fintechbolag som lanserades 2016. Med hjälp av kognitionsvetenskaplig forskning och en innovativ inställning till ekonomi har man skapat ett nytt sätt att spara och investera pengar, direkt i telefonen. Idag har Dreams över 250.000 användare i Sverige och Norge och bolaget samarbetar med Ålandsbanken i Sverige och Storebrand i Norge

Dreams Sustainable AB, Kungstensgatan 21 A, 113 57 Stockholm, Sweden, e-post hello@getdreams.com , Sw. registration number: 559347-5535, CEO Konstantin Lezhnin