Dreams släpper världens första spel som hjälper dig spara

Det ska vara roligt att spara, speciellt när det behövs som mest. Dreams lanserar därför Raketen, ett arkadspel med rymd-tema som går ut på att akta sig för meteoriter och samla in flygande mynt som blir till riktiga sparpengar. Det nya spar-spelet är först i världen i sitt slag och sällar sig till en existerande skara unika och glädjebetonade sparfunktioner som Tjuven, Härmapan och Autopiloten. 
Svenskarnas oro för den egna ekonomin ökar i takt med att coronakrisen fortskrider. Enligt undersökningar är 31% oroliga för kraftigt försämrad privatekonomi och hela 61% för att landet är på väg in i en ekonomisk kris. Samtidigt uppger Spelinspektionen att nyregistreringar på nätcasinon stigit med 33% de senaste veckorna. 
I kristid där människor utsätts för stora påfrestningar aktiveras de emotionella delarna av vår hjärna vilket gör oss mer irrationella och mer mottagliga för snabba kickar och lätta lösningar. Ett naturligt beteende som tyvärr gör oss sårbara för ekonomiska fällor. Därför är det viktigare än någonsin med spartjänster anpassade efter hur människor beter sig.
“Eftersom vår hjärna är byggd för att hitta snabba lösningar på plötsliga problem kan vi under stor press ibland bete oss på sätt vi inte känner igen. Genom att skapa roliga sätt att göra viktiga saker, som att spara pengar, möter vi hjärnans behov av emotionell stimulans och hjälper människor fatta bra ekonomiska beslut. Att lekfullhet dessutom ökar endorfinerna och gör oss lyckligare är bara grädde på moset”, säger Elin Helander, forskningschef på Dreams.
Dreams har tidigare lanserat funktioner där man hjälpt användare spara pengar när Sverige gjort mål i fotbolls-VM och EM samt med ens favoritlag i Allsvenskan, Premier League eller svenska Hockeyligan. Funktioner som attraherat tiotusentals användare och hjälpt dem spara sammanlagt över 80 miljoner kronor.
“Raketen är ytterligare ett exempel på hur vi kan göra sparande roligt och lustfyllt, och det är faktiskt det första arkadspelet i världen som är framtaget med det syftet. Dreams uppgift är att göra det lättare att ta hållbara beslut för sin privatekonomi, och det känns extra viktigt i dessa tider”, säger Joakim Jörlander, marknadschef.
Raketen finns i Dreamsappen från och med idag och låter spelaren styra en raket genom rymden samtidigt som man jagar guldmynt och aktar sig för meteoriter. I slutet av spelet kan man välja att spara samma antal mynt man samlat. 
Dreams Sustainable AB, Kungstensgatan 21 A, 113 57 Stockholm, Sweden, e-post hello@getdreams.com , Sw. registration number: 559347-5535, CEO Konstantin Lezhnin