Dreams och Hedvig släpper sparhack : vill sänka användares hemförsäkringskostnader

Många svenskar betalar mer för sina hemförsäkringar än de egentligen behöver, eftersom man inte prisjämför. För att belysa problemet och hjälpa människor sänka sina kostnader och spara mer pengar, lanserar det digitala försäkringsbolaget Hedvig tillsammans med Dreams en sparfunktion i Dreamsappen och sänker i genomsnitt kundens kostnader med 24 kronor i månaden.

 

“Dreams är det nya sättet att spara och vi är det nya sättet att försäkra sig på. Båda utmanar storbolagens snigeltempo och ovilja att ge människor vad de förtjänar, så det känns underbart att de mest progressiva spelarna i Sverige slår följe. Det här är också ett otroligt roligt sätt att sprida Hedvig på”, säger Lucas Carlsén, vd och grundare på Hedvig.

 

Många svenskar överbetalar idag för hemförsäkringar. Genom att göra det lätt att prisjämföra sin hemförsäkring direkt i appen, hoppas bolagen inspirera kunder att sänka sina kostnader.  I genomsnitt ger ett byte till Hedvig besparingar på 24 kronor i månaden, pengar den automatiska sparfunktionen hos Dreams hjälper kunden att istället spara till sina drömmar.

 

Samarbetet är det första i sitt slag för bolagen och Dreams, med ca 300.000 användare i Sverige, ser det som ett logiskt steg i deras arbete att göra det enklare och roligare att spara mer pengar. 

”Vi hjälper redan våra kunder spara i genomsnitt 1475 kronor mer, varje månad – pengar de inte trodde att de hade eller kunde spara. Att erbjuda våra kunder ytterligare, konkreta sätt att minska sina utgifter och spara mer pengar är exakt vad vårt uppdrag går ut på. Vi är väldigt glada att tillsammans med Hedvig kunna erbjuda våra kunder den här hjälpen”, säger Henrik Rosvall, vd och grundare på Dreams.

 

Förutom en underbart enkel hemförsäkring  som hjälper människor att spara tid och pengar, är enkelheten och smidigheten Hedvigs största kännetecken. En helt digital upplevelse där man använder appen för allt från att bli kund till att få hjälp eller få betalt. Företagets vision om att vara en schysstare hemförsäkring exemplifieras bland annat av att man inte tillämpar bindningstid, donerar överskott till välgörenhet samt att man inte smyghöjer människors premie vid årets slut som många andra försäkringsbolag.

Dreams Sustainable AB, Kungstensgatan 21 A, 113 57 Stockholm, Sweden, e-post hello@getdreams.com , Sw. registration number: 559347-5535, CEO Konstantin Lezhnin