Dreams lanserar i Europa – samarbetar med AXA IM

Efter två år på den skandinaviska marknaden inleder fintechbolaget Dreams nu ett strategiskt samarbete med franska AXA Investment Managers (AXA IM). Genom Dreams mobilplattform ska man tillsammans fortsätta utveckla nyskapande tjänster som ger Europa ett helt nytt sätt att spara och investera.

Samarbetet med AXA IM, del av det andra största finansbolaget i världen, innebär att det Stockholmsbaserade fintechbolaget Dreams blir första svenska spartjänst att expandera utanför Skandinavien och släppa sin tjänst i Europa. Sedan lanseringen 2016 har Dreams, som 2018 utsågs till en av världens hundra främsta fintechinnovatörer av KPMG, hjälpt över 300.000 svenskar och norrmän att spara till sina drömmar.

Dreams har tagit fram en metod som bland annat bygger på kognitionsvetenskaplig forskning för att skapa smarta, effektiva tjänster för en digital generation. Angreppssättet, som fått 83% av svenska användare att i genomsnitt spara 1470 kronor mer varje månad än de gjort tidigare, ska nu appliceras på Europa. Som ett led i samarbetet att skapa nya sätt att spara och investera pengar startar AXA IM och Dreams ett Innovation Lab med mål att bedriva forskning på spar och investeringsbeteenden hos millennials samt utveckla konsumentnära produkter och tjänster.

‘Dreams är redan det främsta alternativet för digitalt sparande i Sverige och Norge. Tillsammans med AXA IM ska vi nu erbjuda samma banbrytande tjänster i Europa och på så sätt ge fler chansen att nå sina små och stora drömmar. Med sitt stora nätverk och breda kompetens är AXA IM en perfekt partner för oss. De har stor lokal närvaro på flera intressanta marknader där vi ännu inte etablerat oss. Genom samarbetet med AXA IM kommer vi kunna erbjuda nya investeringssparformer som fram tills idag bara varit tillgängliga för några få, till nytta för alla användare på den europeiska marknaden’, säger Henrik Rosvall, VD på Dreams.

Det innovativa partnerskapet, först i sitt slag för AXA IM, innebär att bolaget blir Dreams partner i kontinentala Europa samt köper 10 procent av Dreams. AXA IM blir även exklusiv leverantör av de nya fondtjänster som bolagen tillsammans tar fram inför etablering i Tyskland, Belgien, Frankrike, Italien, Holland och Spanien.

“Vi är mycket stolta över vårt partnerskap med Dreams. Det innebär en första milstolpe i vår strategi för att öppna nya digitala distributionskanaler. Med sin innovativa användarupplevelse är vi säkra på att Dreams kommer hjälpa millennials bättre förstå värdet av att spara och investera för att nå sina mål och skapa den framtid de önskar sig. Tillsammans med Dreams ser vi fram emot att stärka vårt digitala erbjudande och lära av varandra för att uppfinna nya lösningar som bättre tjänar våra kunder” säger Joseph Pinto, Global COO på AXA IM.

 

Dreams Sustainable AB, Kungstensgatan 21 A, 113 57 Stockholm, Sweden, e-post hello@getdreams.com , Sw. registration number: 559347-5535, CEO Konstantin Lezhnin