Skyddad: Erik betalar ner lånen med Dreams – ”För oss är det ett tryggt varumärke”

  • Namn: Erik
  • Ålder: 45
  • Dröm: Skuldfri
  • Sparhack: Tjuven

Denna artikel innehåller ett exempel på en norsk Dreamskund som använder vår tjänst för att betala ner sina skulder i samarbete med Storebrand bank. För tjänsten Dreams Skuldfri i Sverige är Dreams bankpartner Ålandsbanken kreditgivare.

En lång rad olyckliga omständigheter gjorde att jag hamnade i en skuldfälla. Det började när mitt tidigare förhållande tog slut. Det var först då jag fick reda på att det hade tagits upp en hel del lån som jag inte kände till, som stod i mitt namn. Vid den här tiden hade jag även ett billån som skulle betalas av, och jag fick tyvärr ingen hjälp från kreditföretagens sida att lösa lånen som tagits i mitt namn. Så där satt jag plötsligt med en skuld på totalt 200 000 kr. Den har jag jobbat i många år för att bli av med…

Nu har jag inga betalningsanmärkningar längre

För ungefär ett år sedan fick jag reda på att jag inte längre hade några betalningsanmärkningar. Jag hade äntligen kunnat betala av till fordringsägarna. När anmärkningarna var borta ville jag få mina återstående lån refinansierade – eftersom man generellt inte kan refinansiera medan man har betalningsanmärkningar.

Det var då jag stötte på Dreams. Den ränta jag blev erbjuden hos Storebrand var definitivt bättre än den jag hade, men det som lockade mig mest var att man kunde ha en överblick över allt i deras app. Min fru sparade också i Dreamsappen sedan tidigare, och stöttade mig i valet att refinansiera med dem. För oss är de ett tryggt varumärke.

Jag har lärt mig att titta på totalkostnaden, inte bara räntan

I efterhand har jag fått flera erbjudanden från andra ställen om att skaffa ett samlingslån hos dem, men jag väljer att behålla Dreams eftersom jag gillar överblicken som appen ger. Det enda de andra pratar om är räntan, så jag är väldigt glad att jag har lärt mig att titta på ”vad blir totalkostnaden?” Att ha en app som också hjälper mig att betala av skulden snabbare gör också produkten helt unik.

 

Vid 100 000 kr kreditbelopp och en årsränta om 7,55%, 5 års löptid (återbetalningstid), uppläggningsavgift på 0 kr, aviavgift på 0 kr och administrativ avgift om 0 kr är den effektiva räntan 7,82%. Månadsbeloppet att betala i exemplet är 2 006 kr. Det totala beloppet att betala blir då 120 370 kr. Exemplet förutsätter att ränta och avgifter är oförändrade under hela kreditperioden. Räntan är rörlig och kan variera under lånets löptid. För närvarande erbjuder vi individuella räntor i spannet 6,95% till 19,95%, vilket motsvarar en effektiv ränta mellan 7,18% och 21,88%.