Upptäck gröna sparhack

Visste du att sparsamma människor ofta är mer miljövänliga? För att hjälpa dig att spara mer pengar, skapa miljövänliga vanor och motivera dig att sänka dina CO2-utsläpp på samma gång introducerar vi gröna sparhack i appen.

Hittills har 22% av våra användare använt gröna sparhack för att spara pengar och samtidigt minska sitt koldioxidavtryck. Ett grönt sparhack känner du igen på siffran med CO2 som tillhör sparhacket – vilket visar dig hur mycket utsläpp du undviker om du utför sparhacket. Beräkningarna av CO2 är gjorda av vår partner Greenly.

Våra gröna sparhack har även samlats i en helt egen lista i appen så att de ska vara lätta att hitta. Ett exempel på ett grönt sparhack är ”Inget matsvinn” som gör att du kan spara pengar och CO2 när du tar hand om mat och matrester innan de blir dåliga och måste slängas. Mer mat i magen än i soppåsen helt enkelt. Ett annat grönt sparhack är ”Parkera bilen” som gör att du sparar pengar och slipper orsaka höga bränsleutsläpp om du istället gör det till en vana att gå eller cykla dit du ska.

Sparar du med ett grönt sparhack belönas du även med vad vi kallar gröna wins. Din score visas tydligt på hemskärmen i appen för att motivera dig att leva ännu mer klimatsmart och få ihop ännu fler gröna wins. Du kan läsa mer om gröna wins här.

För dig som har Dreamskortet visar vi även klimatavtrycket på alla dina kortköp så att du direkt kan se vilka som är bättre och sämre val för planeten och på så sätt skapa ökad medvetenhet kring din konsumtion. Det finns även flera unika sparhack kopplade till kortet som kan hjälpa dig spara mer pengar. Aktiverar du till exempel Cashback så ger vi dig pengar tillbaka på de gröna köp du gör. Vi vill helt enkelt belöna dig när du lever ett grönare liv på olika sätt!

Dreams metod skapades utifrån beteendevetenskap och metoden har hjälpt tiotusentals användare att förändra hur de sparar och uppnå sina drömmar. Baserat på denna framgång av beteendeförändring använder vi nu samma metod för att hjälpa människor att sänka sitt koldioxidavtryck och ändra sina vanor, för att leva mer klimatsmart.

Välj ditt dreamteam

Lev grönare med Dreamskortet

Genom att använda Dreamskortet uppmuntras du till att spendera mer medvetet och kan även få pengar tillbaka på dina gröna köp.

Skaffa kortet