Hur fungerar Dreams?

Skapa tydliga sparmål, välj bland roliga och unika sparsätt och låt Dreamsappens smarta funktioner motivera dig att enkelt spara mer pengar till allt det som verkligen betyder något.

De flesta av oss håller nog med om att sparande inte är det roligaste, eller lättaste, vi vet. Statistiken visar att en majoritet av svenskar känner stress och ångest över sin ekonomi och många är vi som någon gång känt dåligt samvete över våra pengar. Det vill Dreams ändra på. 

Forskning hjälper dig spara pengar

Människans hjärna är byggd för att leva i nuet och ta beslut som känns bra i stunden. Men när vi ska spara pengar behöver vi ofta tänka långsiktigt och prioritera framtiden över här och nu. Eftersom vår hjärna fungerar som den gör är långsiktigt tänkande inte så lätt för oss.

Dreams skapades för att på ett smart och effektivt sätt stötta människor att förverkliga även sina mest långsiktiga drömmar. Med hjälp av bland annat forskning om hur hjärnan fungerar har vi tillsammans med experter på psykologi och beteendevetenskap skapat en app som gör det både lättare och roligare att spara pengar.

Och det funkar – 83% säger att de sparar mer med Dreams och 74% att de är mer nöjda med sin ekonomi. Läs mer om appen här och ladda ner och testa gratis.

Allt börjar med en dröm

Med Dreamsappen skapar du dina egna sparmål i form av drömmar, till exempel  “Ny bil” eller “Julklappspengar”. Att definiera en dröm med namn, slutdatum och en summa gör målet tydligt och mer engagerande. Forskning visar att ju tydligare vi formulerar våra mål och drömmar, desto mer ökar chanserna att de blir verklighet.

För varje dröm du skapar i appen kan du sedan välja att använda dig av olika typer av överföringar, det vi kallar sparhack. 

Sparhack hjälper dig att nå drömmen

Sparhack, eller sparsätt, är Dreams unika sätt att manuellt eller automatiskt spara pengar till dina drömmar. Våra cirka 100 olika sparhack hjälper dig att ta dig närmare målet och lägger undan pengar på en mängd olika sätt – ibland utan att du märker det!

Vårt mest populära sparhack Tjuven överraskar dig till exempel genom att spara en slumpmässig summa på en slumpmässig dag varje vecka medans Sparligan sparar varje gång ditt favoritlag i Allsvenskan gör mål.

Praktiska detaljer då?

På Dreams erbjuder vi sparkonto med ränta och insättningsgaranti och möjlighet till fondsparande för dina långsiktiga drömmar. Du har helt fria uttag och du kan när som helst välja att ta ut pengar – även om du inte har nått din dröm än. 

Dreams har ingen bindningstid och du kan prova appen gratis i 30 dagar. Förhoppningsvis gör den lika stor skillnad i ditt sparande som för våra befintliga kunder. Efter provperioden kostar appen 10kr/månad – men bara de månader du aktivt sätter in pengar. Du kan läsa mer om avgiften här.

Alla överföringar sker givetvis på ett säkert sätt genom en autogirokoppling mellan ditt lönekonto och ditt sparkonto hos Dreams.

Välj ditt dreamteam

Skapa din första dröm

Ladda ner Dreams app, skapa ditt första sparmål, slå på ett sparhack och få hjälp att spara mer pengar varje månad.

Ladda ner appen