Hacka ditt sparande – 6 tips från användarna

Svårt att spara trots att du använder Dreamsappen? Då är det kanske dags att hacka sparandet med hjälp någon av de 5 smarta tips vi snappat upp från våra användare.

Trots att vi erbjuder otaliga sparhack som hjälper dig spara kan det ibland vara svårt att få till det. Våra användare verkar ha tagit det i sina egna händer och kommit på egna hacks på hur de använder appen på sitt alldeles egna sätt för att få till sitt sparande. Och vi är inte sena att hänga på! 

Vi har samlat deras grymma tips på hur de lyckas spara. Kanske får du också nya idéer som gör att du äntligen lyckas du med?

Härma andra

En användare har skapat en gruppdröm med alla sina vänner och aktiverat Härmapan bara för att “tvingas” spara när de sparar. 

Härmapan är ett sparhack som är anpassat för just gruppdrömmar och triggar ditt sparande automatiskt när någon annan i gruppdrömmen sätter in pengar i drömmen. Här kan man alltså ta chansen och åka snålskjuts på andra som är bättre på att spara – och alla sätt är bra utom de dåliga sägs det ju? 

Aktivera en dubbeltjuv

Är Tjuven ditt bästa sparhack? Då kanske du, precis som användaren Therese, önskat att du kunde starta två Tjuvar i samma dröm? 

Nu kan drömmen bli sann! För dig som har Dreamskortet finns möjligheten att aktivera kortsparhacket Banditen i samma dröm som du redan har startat Tjuven i. Banditen fungerar ungefär som Tjuven, men den sparar en slumpmässig summa i samband med ett slumpmässigt valt köp du gör med Dreamkortet. Varsågod Therese!

Derby med vännerna

Ett annat roligt sätt att spara mer med Dreams som vi hört om är att de fotbollstokiga polarna går ihop tävlar mot varann med hjälp av sina favoritlag. 

Flera användare har berättat om att de skapar en gruppdröm och aktiverar sina respektive favoritlags sparhack i den. Vinsten är förstås att den personen vars lag gjort flest mål även sparat mest pengar efter säsongens slut. Sjukt kul att göra sparandet till en social grej tycker vi på Dreams!

Fira semmeldagen och Black Friday

Från vårt community Nordic Dreamers på Facebook kommer idén att skapa ett eget manuellt sparhack som du sparar med under specifika företeelser eller perioder. 

Vi har sett roliga varianter som “sparar 5 kr för varje semmel-bild” och “sparar 10 kr för varje gång jag får Black Friday-reklam i mailen”. Gå med i gruppen du också för idéer på fler sätt att hacka ditt sparande på kul sätt.

Runda upp

Flera användare efterfrågade att de ville kunna spara små summor genom att runda upp sina köp. Vilka är vi att inte lösa det åt dem? Nu kan du aktivera sparhacket Runda upp och spara automatisk när du spenderar. 

Du kan fokusera på att ha kul och samtidigt veta att alla köp (med Dreamskortet) rundas upp till närmsta tiokrona och mellanskillnaden sätts in i en valfri dröm. Ha precis lika kul som vanligt längs vägen mot din dröm är verkligen ett hack!

Delta i en utmaning

De tusentals personer som deltagit i våra olika utmaningar i appen kan inte ha fel. Delad glädje ÄR dubbel glädje – även när det kommer till sparande!

Att anta en sparutmaning tillsammans med andra för att bli peppad och inspireras av andra är en beprövad metod för att öka sitt sparande. Vad väntar du på, joina en utmaning du med och se drömmarna komma närmare.

 

Om du läst ända hit, så har du kanske märkt att de flesta av dessa hacks innebär att du kommer igång med ett enkelt klick, sen sköter sparandet sig själv. Med tiden kommer dina drömmar att bli uppfyllda, helt automatiskt.

Supersmidigt och kräver noll spar-disciplin. Du lever på som vanligt och pengar blir sparade ändå. En rätt bra taktik för barnsligt enkelt sparande om du frågar oss!