Dela dina drömmar. Det blir lättare att nå dem då.

Våra drömmar är bland det viktigaste vi har. De står för våra innersta önskningar, behov, våra drivkrafter och säger mycket om hur vi vill leva vårt liv.

I många fall kan vi vilja hålla drömmarna hemliga och bara dela dem när de väl är uppfyllda — för att minska pressen på oss själva. Förståeligt, men inte alltid klokt. Enligt hjärnforskare är en av de bästa strategierna för att uppfylla en dröm nämligen att dela den med andra. När dina nära och kära vet vad du drömmer om, ökar faktiskt chanserna att nå målet. Varför? Här är tre anledningar:

1. Disciplin!

Alla du delar din dröm med kommer från och med nu att vara dina dröm-PT’s kan man säga, och hjälpa dig hålla ett vakande öga på målet. Ständiga frågor som “hur mycket lyckades du spara in på maten denna månaden?”, “vilket träningspass körde du idag?” och “vad har du lärt dig av nybörjarkursen om aktier?” från den som vill hjälpa dig hålla rätt kurs mot drömmen hjälper till att påminna dig om ditt mål, och eftersom vi dessutom oftast vill vi ha ett bra svar kommer disciplinen öka.

2. Hejaklack!

Om ingen vet att du har en häftig dröm på gång, hur ska de då kunna hejja på dig? Vi människor är sociala varelser som mår bra av att känna oss sedda och bekräftade av andra. Välplacerat beröm eller en high five halvvägs kan vara just den typ av boost som gör att du ökar takten eller hittar motivationen att komma i mål.

3. Teamwork!

Den bästa känslan är när du berättar om en dröm för någon och upptäcker att de drömmer om samma sak. Helt plötsligt kan ni planera tillsammans, hjälpa varandra till smartare vanor och finnas där med stöttning och pepp som gör det lättare att ta den där joggingturen före jobbet varje morgon, eller komma igång med pensionssparandet.

De här tre anledningarna kanske även ger dig lite större förståelse för vännerna som delar gymselfies och resebilder — de ber bara om hejarop och en klapp på axeln av sina kompisar, och vem behöver inte det då och då? Det är också på grund av detta som du kan skapa gruppdrömmar i Dreamsappen, för att spara tillsammans med andra och peppa varandra längs vägen (eller kanske hetsa, men bara lite grann).

Ensam är inte stark i drömvärlden — dream big together!