Är Dreams säkert att använda?

Dreams använder samma slags säkerhetssystem och starka kryptering som din vanliga bank och är en trygg och säker tjänst att använda. Du identifierar dig med bankID och överföringar sker via Autogiro.

När du registrerar dig hos Dreams för första gången använder du BankID för att på ett säkert sätt skapa ett inlogg samt automatiskt öppna ett sparkonto i ditt namn hos vår bankpartner Ålandsbanken.

Dreams samarbetar med Ålandsbanken för att dina pengar ska  förvaras på ett tryggt och säkert sätt och dessutom omfattas av den statliga insättningsgarantin.

Vad är insättningsgaranti?

Insättningsgaranti hos vår partnerbank Ålandsbanken innebär att du får tillbaka dina pengar, upp till ett värde motsvarande 100 000 € (cirka 1 miljon svenska kronor beroende på valutakursen) om Ålandsbanken skulle gå i konkurs.

Eftersom dina pengar sparas hos Ålandsbanken påverkas dina besparingar inte på något sätt om Dreams skulle stängas eller gå i konkurs.

Hur görs transaktioner med Dreams?

Vi använder autogiro för att genomföra transaktioner mellan ditt lönekonto och ditt sparkonto hos Dreams och dina pengar kan inte flyttas till något annat konto än det du själv har anslutit.

Dreams har inte någon insyn i ditt lönekonto och vi har heller inte möjlighet att göra överföringar från din bank utan att du själv initierar en transaktion i appen.

Uttag sker alltid till det bankkonto du själv valt att koppla till Dreams och kan aldrig överföras någon annanstans. Du kan föra över hela, eller delar av, summan på ditt drömkonto tillbaka till lönekontot precis när du vill. Görs detta under en bankdag har du i normala fall tillbaka pengarna inom 12 timmar, fast oftast ännu snabbare.

Vill du veta mer om Dreams?

Dreams lanserades 2016 i Sverige och har idag 460.000 användare i Sverige och Norge. Här kan du läsa mer om Dreamsappen och varför våra kunder tycker den är bra.

Här läser du mer om hur Dreams fungerar och  hjälper dig spara pengar.

Välj ditt dreamteam

Testa Dreams gratis

Dreams hjälper 460.000 människor i Sverige och Norge att spara mer pengar, varje månad. Ladda ner appen och testa!

Ladda ner gratis