16 bästa spartipsen i sommar

Den första tanken på sommaren är kanske inte att spara pengar. Men ofta finns det mer att spara än vi tror på att göra bara små förändringar. Så här är de 16 bästa spartipsen i sommar.

Tälta eller övernatta i naturen

Man måste inte åka långt bort för att få en härlig sommarupplevelse. Det kan räcka att tälta på innergården – eller vid en vacker badsjö. I Sverige gör allemansrätten att det är både billigt och enkelt att njuta av naturen. Att tälta eller campa är ett av våra absolut bästa spartips i sommar och ett underbart sätt att få en fin och billig upplevelse i sommar.

Sälj en grej

Regniga sommardagar är som gjorda för att skrapa ihop extra pengar. Rensa ut saker du inte behöver längre och sälj — kanske genom att ställa upp loppisbord på innergården, att lägga upp på Blocket eller i en facebookgrupp. Du hittar våra bästa tips för att sälja och tjäna pengar på dina gamla grejer här. Glöm inte att använda sparhacket Sälj på annons i din Dreamsapp för att spara undan pengarna du tjänar!

Parklekar

Kubb, boule, boccia, krocket, badminton, strandtennis — listan på mysiga och billiga saker att göra i en park kan göras lång och är därför ett givet spartips i sommar. Ofta finns den här typen av spel i vänskapskretsen, om inte kan det vara värt att hålla ögonen öppna på sommarens loppisar eller kanske i lokala säljgrupper.

picknick

Skippa uteserveringen

Vill du spara pengar är ett av de bästa tipsen att skippa restaurang och barbesöken. Det gäller kanske speciellt på sommaren när uteserveringarna hägrar. Att ta fikan eller AW:en i en park och köpa med sig något gott att äta och dricka är en betydligt billigare och oftast mer solsäker plan.

Byt bredband och andra abonnemang

Bubblare på sommarsparhackslistan, men att se över dyra abonnemang på bredband, mobil, försäkring och vad det nu kan vara är alltid en bra idé och kan hjälpa dig tjäna tusenlappar om året. Ta hjälp av Dreams partner Bredbandsval.se för att jämföra priser på bredband där du bor — med lite tur kan du spara upp till 125 kronor i månaden, pengar du såklart lägger undan till din dröm genom att aktivera sparhacket Byt bredband.

Hemester

Att ha semester betyder givetvis inte att man måste resa utomlands. Att ha hemester, svemester eller staycation är ofta ett både billigare och mer miljövänligt sätt att njuta av sin ledighet och kan innebära allt från att tälta i närmsta skogsdunge, ta in på hotell i grannstaden till att ge sig ut på en roadtrip eller gå en av Sveriges många vackra vandringsleder. Eller att bara vara hemma och göra precis det du känner för. Oavsett vad du är sugen på, kan du använda Hemester-sparhacket i Dreamsappen för att lägga undan pengarna du sparar.

hemester

Håll det enkelt

Det är lätt hänt att skruva upp förväntningarna på vad sommaren bör vara, men det räcker ofta längre än vi tror att bara ta det lugnt. Att bada, äta jordgubbar, ta till vara på ljusa sommarkvällar, vara utomhus mycket kan vara minst lika härligt, och förmodligen mer vilsamt, än resor och fullbokad agenda. Semester är inte en plats, det är ett tillstånd.

Gratis museum

Ett bra spartips är att turista i din egen (eller någon annans?) stad och besöka museum, bibliotek, parkteater och annan gratiskultur.

Gratis litteratur

Vem vill inte ligga med näsan i en bok i sommar? Skaffa lånekort på biblioteket och låna både barn och vuxenlitteratur helt gratis. Om du föredrar ljudböcker kan du låna dem också! E-bokstjänster har dessutom ofta erbjudanden som låter dig testa gratis i ett visst antal dagar.

Låna en stuga

Semester kan man ha vart som helst men visst kan det vara lite extra härligt att ha den i en stuga. har ni ingen egen stuga i familjen finns det kanske någon du kan låna av när de inte själva är där? Har du en själv en stuga (eller en tom lägenhet) är det ett ypperligt tillfälle att själv låna eller hyra ut den i sommar genom tjänster som tillexempel Airbnb som gör det enkelt att tjäna extra pengar på ditt tomma hem.

Pausa tjänster du inte kommer använda

Det bästa spartipset är ofta att se öve sina utgifter – detta gäller även på sommaren. Kommer du inte komma till gymmet? Pausa medlemskapet och träna ute. Skippa månadskortet för kollektivtrafiken om du inte behöver det och kanske är det till och med värt att sätta streamingtjänster och liknande på paus om du vet med dig att du inte kommer ha tid att använda dem?

Ta cykeln

Finns det något somrigare än att susa fram på sin cykel? Spara pengar genom att  ta cykeln istället för dyra transportmedel och njut av årstiden från sadeln. Har du ingen cykel? Kanske finns det en du kan låna av en bortrest kompis. I många städer finns annars olika hyrcykelsystem som ofta är väldigt billiga. Det kan också vara värt att hålla ögonen öppna efter en billig cykel att köpa – kanske på en av sommarens loppisar?

Vill du ha fler spara pengar tips? Läs om Dreamsanvändarnas 10 bästa spartips.

Glad sommar!

Välj ditt dreamteam

Spara mer i sommar

Ladda ner Dreamsappen och använd våra smarta sparhack för att spara mer pengar varje månad till dina drömmar

Hämta appen