Leasa en dröm på ström

Drömmer du om frihetskänsla, bekymmerslöst bilägande och att kunna minska din klimatpåverkan trots att du kör bil? Då kan ett byte från fossilbil till elbil vara ett bra alternativ. Här får du mer information om Dreams samarbete med Arval och vad vi tillsammans kan erbjuda dig som Dreamskund.

Vi på Dreams brinner både för trygg privatekonomi och för klimatet. Vår nya partner Arval har över 30 års erfarenhet inom privatleasing och vi kan tillsammans erbjuda leasing av elbil – för dig som vill ha kontroll på din ekonomi samtidigt som du bryr dig om klimatet.

Klimatpåverkan genom transport

Fossilbilar tillhör våra största miljöbovar. Därför är privatleasing av elbil något som våra Dreams-hjärtan klappar lite extra för. Ur klimathänsyn kan inget annat drivmedel jämföra sig med el – det är helt enkelt en dröm på ström!

Därför var det en självklarhet för oss att samarbeta med Arval för  att ge ett ekonomisk tryggt bilalternativ till våra användare samtidigt som vi kan få fler att minska sin klimatpåverkan.

Elbil vs bensinbil

Att många idag byter sin gamla fossilbil mot en som drivs på el har nog inte undgått någon. Varannan bil som säljs i dagsläget sägs vara en elbil. Men hur mycket bättre är det egentligen för klimatet att köra på el?

För varje kilometer så släpper en normalstor bensinbil ut cirka 280 g CO2e, medan en likvärdig elbil endast orsakar en tredjedel av utsläppen. En elbil släpper ut 40-80% mindre CO2e än en fossilbil under hela bilens livscykel. Att ladda bilen med el (oavsett om du gör det hemma eller på en offentlig station) är dessutom billigare per kilometer än att tanka fossila drivmedel, så du kan få sänkta driftskostnader i vardagen.

”I norra Sverige lönar det sig mest att köra på el, där kan elbilisten sänka milkostnaden med 10 kronor per mil” enligt branschtidningen Mest Motor. Så förutom att du värnar om klimatet sänker du dina kostnader för transport genom at byta till elbil. Pengar som du kan lägga på dina drömmar istället.

Leasing för Dreamskunder

För att slippa oväntade utgifter i samband med ditt bilägande har erbjudandet vi skapat ihop med Arval en trygg fast månadskostnad under hela den treåriga leasingtiden (till fast ränta). Service och underhåll ingår såklart. På så sätt kan du planera din ekonomi bättre och vet vad bilen kostar dig varje månad.

I dagsläget finns det två elbilsmodeller för dig som Dreamskund att leasa genom Arval till förmånligt pris; Tesla Model Y och Mini Cooper SE. Detta gör det möjligt att ha bil, men ändå vara rädd om planeten och behålla kontrollen över din ekonomi.

Varför det är just dessa två modeller vi erbjuder är för att vi vill kunna tillgodose alla våra kunder. Teslan passar för familjen och de som älskar att dra ut på äventyr med fullpackad bil medan Minin är den perfekta bilen för dig som behöver en liten smidig bil med låg månadskostnad.

”I norra Sverige lönar det sig mest att köra på el, där kan elbilisten sänka milkostnaden med 10 kronor per mil” enligt branschtidningen Mest Motor. Så förutom att du värnar om klimatet sänker du dina kostnader för transport genom att byta till elbil. Pengar som du kan lägga på dina drömmar istället.