Dreams Skuldfri: Så funkar det

Ett modernt sätt att refinansiera, där du betalar ner extra på lånet med hjälp av en app. Dreams Skuldfri är en produkt i samarbete med vår partnerbank, Ålandsbanken, och är för dig som vill bli av med kreditskulder och konsumtionslån lite snabbare. Och billigare.

Refinansiering som hjälper dig bli skuldfri

Dreams vill hjälpa människor att bli skuldfria, och samtidigt göra vägen mot skuldfrihet så enkel och motiverande som möjligt. Vi uppmuntrar dig att betala in mer varje månad, för att bli skuldfri snabbare och därmed spara pengar.

Därför har vi även valt att inte erbjuda fler eller nya lån när du refinansierar hos oss. Vårt jobb är att se till att dina totala kostnader blir lägre och att du sparar pengar. Ser vi att vi inte kan ge dig ett bättre erbjudande än vad du redan har – ja, då kommer du inte erbjudas ett samlingslån via oss.

Betala av skulder snabbare med Dreamsappen

När du refinansierar med Dreams Skuldfri får du även Dreamsappen på köpet och kan välja att spara för att betala in extra på din skuld. Våra många olika sparhack i appen gör det enkelt att manuellt eller automatiskt spara till din skuld (nästan utan att du märker det!) så att den minskar snabbare.

För om du vill spara pengar på att bli skuldfri snabbare innebär det att du måste betala mer pengar per månad än vad du har gjort hittills. Månadsbeloppet som Dreams Skuldfri föreslår i avbetalningsplanen är beräknat för att du ska bli skuldfri tidigare och genom det spara pengar på både ränta och andra avgifter som du slipper betala. Lyckas du betala ned lånet ÄNNU snabbare än din avbetalningsplan, sparar du såklart ännu mer. 

Ansökan om refinansiering sker direkt inne i Dreamsappen.

 

 

Hur funkar det i appen?

Pengarna du sparar till att betala ner din skuld med Dreams sätts in på ett sparkonto. Det är dessa pengar som du kommer att se som ”extrabetalningar” i appen. Du är alltid fri att ta ut pengarna fram till slutet av månaden, innan pengarna förs över från sparkontot och låses som en tilläggsbetalning på din skuld.

OBS! De vanliga avbetalningarna enligt din betalplan görs direkt till Ålandsbanken via faktura eller autogiro, medan pengarna som sparas extra med Dreams kommer att vara tillval.

Dreams sparkunder sparar i snitt 1470 kronor mer varje månad, än innan de skaffade appen. Tänk vilken härlig extra boost det skulle bli att betala ner en skuld med! De som använder Dreams Skuldfri som refinansiering tenderar att i genomsnitt bli skuldfria 2 år tidigare mot deras gamla avbetalningsplan. 

Vem kan ansöka om refinansiering?

Du kan ansöka om du vill överföra ett eller flera lån till oss. Du kan ansöka ensam eller tillsammans med en partner.

Hos Dreams Skuldfri kan du refinansiera kreditkortsskulder och konsumtionslån och du kommer bara att erbjudas ett samlingslån om vi ser att du kommer att sänka din totalkostnad.